Prázdninová knižka pre prvákov, ale i druhákov

A ako AMÁLKA  R ako ROZPRÁVKA je výbornou knižkou na prázdninové čítanie pre prváka, či druháka. Každý si v nej nájde to svoje, čo ho zaujme. Či sa len s písmenami zoznamuje, či ich už pozná. Či čítanie trénuje, alebo plynulo číta. Alebo mu robia písmenká starosti. Šlabikárová knižka je ohľaduplná ku každému dieťaťu. Bola tvorená spolu s deťmi. Prešla ich úprimným a dôkladným revidovaním.

A ako AMÁLKA  R ako ROZPRÁVKA  púta nápaditou ilustráciou na obale pevnej väzby a zaujímavým názvom. Po jej otvorení a listovaní v nej, nadšenie pokračuje. Knižka je bohato ilustrovaná. Každá zo 113 strán obsahuje obrázok. Plnofarebnú ilustráciu alebo doplňujúci detail. Ilustrácie korešpondujú s textom. Napomáhajú mu porozumieť. Text je tiež obohatený o farebné písmená.

A ako AMÁLKA  R ako ROZPRÁVKA je iná, ako všetky ostatné knižky, ktoré učia deti čítať. Je výnimočná svojou radosťou, láskavosťou, tvorivosťou, zdravým zmyslom pre humor. a najmä zmysluplnosťou. To, čo v nej deti i dospelých zaujme je zmysel pre detail všedných dní. Vyvážené prelínanie reality s fantáziou, predstavami, tak potrebnými pre rozvoj kreativity a intelektu.

A ako AMÁLKA  R ako ROZPRÁVKA – učebnica, ktorá ňou nie je, rozvíja životné zručnosti, podporuje emocionálne väzby v rodine. Nenápadne, bez moralizovania predkladá množstvo tém na rozhovor.  Ponecháva pritom dieťaťu jeho pohľad na svet. Zvedavý, radostný a prajný. A vťahuje doň i dospelého.V prospech oboch.

Šlabikárová knižka má dve, prelínajúce sa časti. Rozprávkovú a šlabikárovú.
Rozprávkovú časť tvorí 37 dvojstrán. Každá sa venuje textom aj ilustráciou jednému písmenu. Radenie písmen je podobné šlabikárom. Každé písmeno má svoju tému, spolu tvoria ucelený príbeh Amálkinej rodiny. Motivačné témy ponúkajú podnety na hlbšie skúmanie: múzeum, vesmír, kolesá, žeriavy, ťavy, …Preberané písmeno je v texte vyznačené farebne.
Šlabikárovú časť tvorí 27 strán len s veľkými tlačenými písmenami.

Záver knižky patrí odkazu v básni pre dospelých.

Prvá originálna šlabikárová knižka bola tvorená s veľkou zodpovednosťou, úctou a rešpektom k jej používateľom.

K deťom, rodičom a učiteľom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

CAPTCHA *